22 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Избраха строител на многоетажния паркинг с хеликоптерна площадка на УМБАЛ „Св. Георги”

Консорциум с две софийски фирми – „КЛ Билд” ЕООД и „Интерполис” ЕООД печели обществената поръчка за изграждане на покрит многоетажен паркинг с възможност за лицензиране за хеликоптерна площадка на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив.

От обединението са дали 14,9 млн. лева оферта при прогнозна стойност от 17,4 млн. лева. На второ място комисията е определила асеновградската фирма „Запрянови – 03” , които са предложили 15, 8 млн. лева. Третият участник – „Арх Ситистрой” са били отстранени, тъй като ценовото им предложение не отговаря на изискванията на възложителя. Срокът за обжалване е приключил без възражения,според сайта на КЗК. От УМБАЛ „Св. Георги” вече могат да подпишат договор за изпълнението на съоръжението.

Обектът ще е на мястото на сегашния открит паркинг за служители, с коридор към „Спешно отделение“ и обща разгърната застроена площ от 20 402 кв. м. В инвестиционното предложение е предвиден строеж на отворен гараж с три покрити нива, а покривът ще е четвърто ниво за паркиране.

Хеликоптерната площадка ще се разположи над двулентова спираловидна рампа на сградата като естествено нейно продължение и ще е издигната на 12.2 метра от терена. Капацитетът на съоръжението е за 600 автомобила и ще може да се ползва както от служители, така и от пациенти и придружители до основните подходи към болницата.

Related Articles

Главният архитект на Гронинген ще изнесе лекция във Варна

Ландшафтният архитект Михийл ван Дрийш от Нидерландия ще изнесе лекция в рамките на второто издание на проекта „Форум за Варна - добрите примери”. Неговата...

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ