16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

ЗММ Сливен изгради соларен парк за собствени нужди

ЗММ Сливен, дъщерно дружество на Индустриален Холдинг България, успешно въведе в експлоатация фотоволтаична електрическа централа за собствено потребление с инсталирана мощност 1,307 kWp.

В проекта са инвестирани 1,6 милиона лева. От компанията са пристъпили към реализацията му заради проблемите с цените на електрическия ток на борсата. Така ще се постигне независимост от доставчика и ще могат да се контролират тези разходи, а и с устойчивата цена на ел. ток се постига повече стабилност в отношенията с клиентите.

Соларният парк покрива до 75% нуждите от електроенергия на машиностроителното предприятие. Той е изграден върху неизползвани територии на завода.

Проектът е приоритетен за компанията, защото не само решава проблема с непредвидимите разходи за ток, а и защото дава принос в зелената политика и бъдещето на планетата.

Related Articles

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ