27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

„Зелена София“: Одобриха 163 проекта за облагородяване на междублокови пространства

Програма „Зелена София“ одобри 163 проекта за ремонт, озеленяване и зацветяване в столицата. Програмата се реализира от 2011 година по идея на кмета Йорданка Фандъкова и цели облагородяване на междублоковите пространства с активното участие на гражданите.

Столичната община предоставя по желание на гражданите и организациите дървета, храсти и цветя, пейки, беседки и перголи, както и инвентар и инструменти за поддръжка на площите, а гражданите участват с труд в реализирането на техните проектни предложения и в поддръжката на площите. Над 1 200 зелени площи са облагородени до момента по тази Програма. Етажните собствености и организации поемат и ангажимент да се грижат в рамките на 3 години за обновените градинки.

Одобрените за финансиране през 2023 година проектни предложения са 163 броя, от които 134 са на етажни собствености, 13 на читалища и 16 – на сдружения и фондации. Предстои да бъдат подписани договорите и да бъдат доставени заявените материали. Крайният срок за изпълнение на проектите е 30 ноември, а бюджетът на Програмата е 550 000 лева.

Снимка: СО

Related Articles

Дупница реализира „зелен“ проект заедно с Крива паланка

Проект за подобряване на зелените зони и парковите пространства за над 800 000 лева стартира Община Дупница заедно с Крива паланка по Програмата за...

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ