18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

„Зелена София“: Одобриха 163 проекта за облагородяване на междублокови пространства

Програма „Зелена София“ одобри 163 проекта за ремонт, озеленяване и зацветяване в столицата. Програмата се реализира от 2011 година по идея на кмета Йорданка Фандъкова и цели облагородяване на междублоковите пространства с активното участие на гражданите.

Столичната община предоставя по желание на гражданите и организациите дървета, храсти и цветя, пейки, беседки и перголи, както и инвентар и инструменти за поддръжка на площите, а гражданите участват с труд в реализирането на техните проектни предложения и в поддръжката на площите. Над 1 200 зелени площи са облагородени до момента по тази Програма. Етажните собствености и организации поемат и ангажимент да се грижат в рамките на 3 години за обновените градинки.

Одобрените за финансиране през 2023 година проектни предложения са 163 броя, от които 134 са на етажни собствености, 13 на читалища и 16 – на сдружения и фондации. Предстои да бъдат подписани договорите и да бъдат доставени заявените материали. Крайният срок за изпълнение на проектите е 30 ноември, а бюджетът на Програмата е 550 000 лева.

Снимка: СО

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ