17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Звеното за малки ремонти в Бургас постави нови пейки в кварталите и селата

Създаденото по предложение на кмета Димитър Николов общинско звено за спешни малки ремонти продължава активно да изпълнява задачи не само в град Бургас, но и в съставните селища на общината. През изтеклата седмица служителите му поставиха десетки нови пейки и ремонтираха много от старите – при Стената на приказките в Морската градина, например. Изградена е и малка барбекю зона в село Маринка. На други села в общината са доставени за повторна употреба стари, но запазени плочки от градските ремонти, които не е редно да се изхвърлят.

Нови пейки се поставят по желание и след сигнал от бургазлии. То е безплатно. Към момента нови пейки са разположени на детската площадка в „Долно Езерово“, на ул. „Оборище“ 109, както и в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Меден рудник“, „Славейков“.

Новото звено има постоянен ангажимент към тротоари, бордюри, площадки на контейнерите за отпадъци, стълбища, градинска и паркова мебел, фонтани, подлези и пасарелки. Чрез него малките, но дразнещи проблеми се решават в по-кратки срокове и се прави регулярен одит на елементите на градската среда.

Бургазлии могат да подават сигнали до звеното 24 часа в денонощието през дежурната стая в Общината.

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ