23 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Звездно: Кабинка на Виенското колело в Пратера става спалня за една нощ

Щастливци ще спят на 65 м височина над земята

Виенското колело в австрийската столица отбелязва 125-годишния юбилей от създаването с атракция. Превръща една от кабинките си в уникална хотелска стая с невероятна гледка към града. Тази луксозна стая ще съществува само за една нощ – на 24 юни 2022 г. Виенското колело е с най-старата конструкция в света, запазена и действаща до днес. Построено е през 1897 г. по повод 50- годишнината от коронацията на император Франц Йозеф. В чест на дълголетието му чрез специална томбола са избрани щастливците да преживеят една незабравима нощ на невероятното място.

Мечтата за летене и жаждата за екстремно приключение са в основата на винтидж дизайна на десетте квадратни метра на кабинката, която ще се превърне в спалня. След краткия си живот за една нощ предметите от интериора на „хотелската стая“ ще бъдат преместени във фоайето на хотел „Супербуде“ във Виена.

Освен преживяването на Виенското колело късметлията ще се наслади и на гала вечеря с тристепенно меню и приятна компания в един от гурме вагоните на колелото в Пратера.

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

Покана за дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници в парка на НДК

Дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще се проведе днес 9 юли от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ