36 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

За 7,2 млн. лева: Реконструираха ключов за Русе булевард и мост 

Ключовият булевард „Трети март“ в Русе и свързаният към него Сарайски мост са модернизирани и реконструирани по европроект. Те са основен пункт за влизане в града от главните пътища Русе – Велико Търново и Русе – София, съобщи заместник-кметът на Русе Магдалина Илиева.

По булеварда са изградени нови трасета за движение на велосипеди, а в зоната на кръстовищата, пешеходните и велосипедни пресичания е осигурена достъпна среда.

С извършените ремонти по пътното платно, тротоарите и връхната конструкция на мостовото съоръжение са възстановени експлоатационната годност и нормалната пропускателна способност, което позволява движението по прекъснатата връзка под моста. Капацитетът, устойчивостта и издръжливостта на пътя и съоръженията му също са увеличени. Подобрени са характеристиките на транспортната експлоатация и са осигурени по-добри условия за комфортен, безопасен и икономичен транспорт.

Проектът се осъществи по програмата за трансгранично сътрудничество „INTERREG V-A Румъния-България“ 2014-2020 година.

Представители на екипа от румънска страна обясниха, че с цел гарантиране на сигурност, облекчаване и подобряване на транспортните потоци през Дунав мост са монтирани пътни знаци, светофари и информационни LED-табла. Закупено е и оборудване за нуждите на пътната полиция в Гюргево.

 

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“, информират от администрацията. Очаква се ремонтните екипи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ