13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

За 7,2 млн. лева: Реконструираха ключов за Русе булевард и мост 

Ключовият булевард „Трети март“ в Русе и свързаният към него Сарайски мост са модернизирани и реконструирани по европроект. Те са основен пункт за влизане в града от главните пътища Русе – Велико Търново и Русе – София, съобщи заместник-кметът на Русе Магдалина Илиева.

По булеварда са изградени нови трасета за движение на велосипеди, а в зоната на кръстовищата, пешеходните и велосипедни пресичания е осигурена достъпна среда.

С извършените ремонти по пътното платно, тротоарите и връхната конструкция на мостовото съоръжение са възстановени експлоатационната годност и нормалната пропускателна способност, което позволява движението по прекъснатата връзка под моста. Капацитетът, устойчивостта и издръжливостта на пътя и съоръженията му също са увеличени. Подобрени са характеристиките на транспортната експлоатация и са осигурени по-добри условия за комфортен, безопасен и икономичен транспорт.

Проектът се осъществи по програмата за трансгранично сътрудничество „INTERREG V-A Румъния-България“ 2014-2020 година.

Представители на екипа от румънска страна обясниха, че с цел гарантиране на сигурност, облекчаване и подобряване на транспортните потоци през Дунав мост са монтирани пътни знаци, светофари и информационни LED-табла. Закупено е и оборудване за нуждите на пътната полиция в Гюргево.

 

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ