20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

За 17-ата поредна година БАИ отличава топ инвеститорите в страната

Събитието е подкрепено и от Областна администрация – Русе

За 17-ата поредна година Българската агенция за инвестиции /БАИ/ организира годишните награди „Инвеститор на годината“. Събитието е подкрепено и от Областна администрация – Русе. „Вярвам, че регионът има своето място в този конкурс. Сигурен съм, че област Русе може да представи множество успешни инвестиционни проекти, което ще е добър атестат за дейността и усилията на предприемачите, избрали да работят тук“, коментира областният управител Анатоли Станев. Според него е необходимо държавната и местната власт да работят в синхрон за създаване на условия за повишаване на конкурентоспособността на българския бизнес и привличането на нови чуждестранни инвеститори. Станев подчерта много доброто ниво на координация между Областната управа и Общините в русенско, както и ролята на служебния кабинет през изминалата и настоящата година за осигуряването на финансиране за българския бизнес по Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/. Припомняме, че 49 проекта за над 13 милиона лева ще бъдат финансирани в област Русе по първата процедура за „Технологична модернизация“ от ПВУ. Други две ферми от Бяла ще получат близо половин милион лева за закупване на ново оборудване в рамките на същата процедура. Така област Русе се оказа сред отличниците в страната по одобрени проекти за модернизация на бизнеса, а община Русе оглави класацията. Същевременно 236 фирми от региона кандидатстваха по втората процедура от Плана, която бе в сферата на ИКТ решенията и киберсигурността. Индикативната стойност на подадените проекти възлиза на малко над 4.5 милиона лева.

По традиция, отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в своето развитие чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили работни места и заложили на внедряването на високи технологии, в унисон със стремежа на България за интелигентен и устойчив икономически растеж.

Конкурсът на БАИ цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2022-а, като ще бъдат раздадени пет награди и две почетни награди /плакети на БАИ/. Наградите ще бъдат за „Инвестиция на зелено в годината“, „Инвестиция в разширяване на бизнес“, „Инвестиция в иновативен бизнес“ и „Инвестиция в човешки капитал“. Почетните награди ще бъдат съответно за „Успешен стартъп“ и „Община в България с най-много инвестиции“. Организаторите очакват номинации за осъществените през изминалата година инвестиционни проекти в срок до 28 февруари 2023-а на следния интернет адрес: http://investbg.government.bg/investor.

Related Articles

Хасково: Правят зона за спорт и релакс край езерото в Кенана

Езерото в местността Кенана в Хасково ще бъде възстановено с атракциони за водни спортове, места за игри и забавления. Общинският съвет одобри отдаването му...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ