29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г.

Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината. Общата стойност на проекта е 1 348 914 лева – половината от тази сума е финансово подпомагане по програма на Министерството на младежта и спорта, а на същата стойност – 674 457 лв., е съфинансирането от страна на Община Стара Загора.

Символичния старт с първа копка дадоха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, собственикът на фирмата строител „АРЕТЕ СТРОЙ“ ЕООД арх. Пламен Трифонов и зам.-председателят на СК по лека атлетика „Берое“ Емилия Драгиева.

Тренировъчният стадион по футбол с лекоатлетическата писта е собственост на Общината, а състоянието й в момента не отговаря на изискванията за провеждане на тренировки по лека атлетика или професионални състезания. Ще се обособят 6 коридора за бягане и 1 брой скочище, оградено с пясъкоуловителна решетка. Ще се проектира отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за настилката от шамот (това е червената настилка, позната от тенис кортовете) за 3 от коридорите. Ще бъде проектирано и ново ел. захранване за необходимите уреди на поливната система. Другите 3 външни коридора ще са със синтетично покритие – полиуретаново с минимална дебелина 20 мм.

Ремонтът на лекоатлетическата писта трябва да приключи на 30 юни 2025 г.

Related Articles

Детска зона за игра посветена на морската флора и фауна в комплекс „Ченгене скеле“

Нова детска зона за игра и отдих, която запознава малките с морето, морските обитатели и рибарския занаят е изградена в етногравския комплекс "Ченгене скеле"....

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ