36 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

За втори път: Община Велико Търново спря обществена поръчка за ремонт на музей

Община Велико Търново прекрати за втори път обществената поръчка за ремонт на музей “Възраждане и Учредително събрание”. Така се спира въвеждането на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на съвременна среда за опазване и представяне на експозициите.

Първата обществена поръчка за ремонта на сградата, където е приета Търновската конституция, беше през юли тази година за 2,3 млн. лв. без ДДС, припомня БНР. Подадени бяха 6 оферти, като общината прекрати процедурата с мотива необходимост от съществени промени в условията на поръчката.

През септември последва нова обществена поръчка и постъпиха 9 оферти. Процедурата отново е прекратена, а мотивът е член от закона за подаване на оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на възложителя.

Ремонтът на музей “Възраждане и Учредително събрание” се финансира с 2 млн. лв. от Оперативната програма “Региони в растеж” 2014 -2020 г. 800 хил. лв. е самоучастието на общината, като почти цялата сума е инвестиционен кредит.

Междувременно Община Велико Търново, банка ДСК и Регионалния фонд за градско развитие подписаха два договора за финансиране с общ размер на 1 584 762 лв. Те включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“, предоставено чрез Фонд на фондовете. Средствата ще послужат за реновиране на двата емблематични културни обекта – Музей „Възраждане и учредително събрание“ и Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“. Двата обекта са разположени в сърцето на града и са от ключово значение за изграждането на неговата културна идентичност.

 

Related Articles

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...

Соларна система на покрива на сградата на Община Монтана

Ще бъде подобрена и уличната осветителна мрежа Община Монтана изгражда соларна система на покрива на сградата си. Проектът е на стойност около 130 хиляди лева...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ