8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

За втори път: Община Велико Търново спря обществена поръчка за ремонт на музей

Община Велико Търново прекрати за втори път обществената поръчка за ремонт на музей “Възраждане и Учредително събрание”. Така се спира въвеждането на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на съвременна среда за опазване и представяне на експозициите.

Първата обществена поръчка за ремонта на сградата, където е приета Търновската конституция, беше през юли тази година за 2,3 млн. лв. без ДДС, припомня БНР. Подадени бяха 6 оферти, като общината прекрати процедурата с мотива необходимост от съществени промени в условията на поръчката.

През септември последва нова обществена поръчка и постъпиха 9 оферти. Процедурата отново е прекратена, а мотивът е член от закона за подаване на оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на възложителя.

Ремонтът на музей “Възраждане и Учредително събрание” се финансира с 2 млн. лв. от Оперативната програма “Региони в растеж” 2014 -2020 г. 800 хил. лв. е самоучастието на общината, като почти цялата сума е инвестиционен кредит.

Междувременно Община Велико Търново, банка ДСК и Регионалния фонд за градско развитие подписаха два договора за финансиране с общ размер на 1 584 762 лв. Те включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“, предоставено чрез Фонд на фондовете. Средствата ще послужат за реновиране на двата емблематични културни обекта – Музей „Възраждане и учредително събрание“ и Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“. Двата обекта са разположени в сърцето на града и са от ключово значение за изграждането на неговата културна идентичност.

 

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ