13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

За втора година: Брацигово ще бъде домакин на архитектурен форум

За поредна година Брацигово ще се проведе архитектурен форум. Това стана ясно на десетата Национална среща на главните архитекти и експерти на общините.

В дискусиония панел, посветен на недвижимото културно наследство, бе представена „Концепция за устойчиво развитие и управление на културно-историческото наследство на територията на Община Брацигово“. Тя е разработена от арх. Георги Цапков, арх. Младен Китов и арх. Десислава Димитрова. рамките на Архитектурния форум, организиран през септември 2021г. от КАБ РК София Област “Брацигово – Каменният поток на времето”. Интересът на професионалистите към форума е причина тази година отново Брацигово ще бъде домакин на второ издание. То ще се проведе от 9-ти до 11-ти септември и ще включва серия лекции и уъркшопи.

На 12 май предстои официално откриване на реализацията на първопремирания проект “Силата на човешкия дух” с автор Атанас Чакъров, който бе организиран в рамките на миналогодишния форум.

Продължава и кампанията по набиране на дарения за ревитализиране на музея на “Брациговската архитектурно строителна школа”, като част от общата концепция за съхраняване на културно историческото наследство на града.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ