24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

За втора година: Брацигово ще бъде домакин на архитектурен форум

За поредна година Брацигово ще се проведе архитектурен форум. Това стана ясно на десетата Национална среща на главните архитекти и експерти на общините.

В дискусиония панел, посветен на недвижимото културно наследство, бе представена „Концепция за устойчиво развитие и управление на културно-историческото наследство на територията на Община Брацигово“. Тя е разработена от арх. Георги Цапков, арх. Младен Китов и арх. Десислава Димитрова. рамките на Архитектурния форум, организиран през септември 2021г. от КАБ РК София Област “Брацигово – Каменният поток на времето”. Интересът на професионалистите към форума е причина тази година отново Брацигово ще бъде домакин на второ издание. То ще се проведе от 9-ти до 11-ти септември и ще включва серия лекции и уъркшопи.

На 12 май предстои официално откриване на реализацията на първопремирания проект “Силата на човешкия дух” с автор Атанас Чакъров, който бе организиран в рамките на миналогодишния форум.

Продължава и кампанията по набиране на дарения за ревитализиране на музея на “Брациговската архитектурно строителна школа”, като част от общата концепция за съхраняване на културно историческото наследство на града.

Related Articles

Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон

Къщата на Фреди Меркюри, в която певецът изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи агенция "Асошиейтед Прес“, цитирана от БТА. За имота...

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ