5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

За втора година: Брацигово ще бъде домакин на архитектурен форум

За поредна година Брацигово ще се проведе архитектурен форум. Това стана ясно на десетата Национална среща на главните архитекти и експерти на общините.

В дискусиония панел, посветен на недвижимото културно наследство, бе представена „Концепция за устойчиво развитие и управление на културно-историческото наследство на територията на Община Брацигово“. Тя е разработена от арх. Георги Цапков, арх. Младен Китов и арх. Десислава Димитрова. рамките на Архитектурния форум, организиран през септември 2021г. от КАБ РК София Област “Брацигово – Каменният поток на времето”. Интересът на професионалистите към форума е причина тази година отново Брацигово ще бъде домакин на второ издание. То ще се проведе от 9-ти до 11-ти септември и ще включва серия лекции и уъркшопи.

На 12 май предстои официално откриване на реализацията на първопремирания проект “Силата на човешкия дух” с автор Атанас Чакъров, който бе организиран в рамките на миналогодишния форум.

Продължава и кампанията по набиране на дарения за ревитализиране на музея на “Брациговската архитектурно строителна школа”, като част от общата концепция за съхраняване на културно историческото наследство на града.

Related Articles

Благомир Коцев: Община Варна очаква до 100 млн. лева за строителни дейности и проектиране

За следващата година Община Варна ще получи финансова инжекция до 100 милиона лева. Те ще са за строителство, проектиране, покупка на техника и други...

Домът на учителя в Русе става Международен младежки център

Реставрация на сградата ще промени и облика на главната пешеходна улица в Русе Община Русе получи покана за сключване на договор за изграждане на Международен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ