22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

За близо 6 млн. лв.: Реновираха театъра в Кюстендил и пространството около него

Община Кюстендил приключи проекта за обновяване и реконструкция на театъра и на парка около него. Общата стойност на ремонтите по изградената през 70-те години на миналия век сграда и парка при комплекса е близо 6 млн. лева. Дейностите са финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Театърът е със застроена площ от 3 144 кв.м. и разгъната площ от 8 778 кв.м. Извършено е саниране, напълно оборудвани са залата и сцената, подменени са електрическите инсталации, вентилационните системи, ВиК мрежата. Паркингът на комплекса също е ремонтиран.

След близо 3 години реновиране и забавяне заради Covid пандемията в средата на септември ще започне и новият театрален сезон за кюстендилци.

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ