20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

За близо 6 млн. лв.: Реновираха театъра в Кюстендил и пространството около него

Община Кюстендил приключи проекта за обновяване и реконструкция на театъра и на парка около него. Общата стойност на ремонтите по изградената през 70-те години на миналия век сграда и парка при комплекса е близо 6 млн. лева. Дейностите са финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Театърът е със застроена площ от 3 144 кв.м. и разгъната площ от 8 778 кв.м. Извършено е саниране, напълно оборудвани са залата и сцената, подменени са електрическите инсталации, вентилационните системи, ВиК мрежата. Паркингът на комплекса също е ремонтиран.

След близо 3 години реновиране и забавяне заради Covid пандемията в средата на септември ще започне и новият театрален сезон за кюстендилци.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ