36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

За близо два милиона лева: Започва ремонт на ключова улица в Стара Загора

Започва ремонт и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора. Тя е една от основните в пътната мрежа на града и единствената връзка към промишлената зона с посоки север – юг, без да се влиза към обособената централна градска част.

Реновацията предвижда изграждане на четирилентова улица с по две ленти за движение за всяка посока. Ще се изгради и кръгово кръстовище при ул.“Христо Ботев”, което ще осигури и втора връзка на кв.“Три чучура юг“ и централна градска част, без да се използва бул.“Цар Симеон Велики“.

Проектът предвижда да бъде изграден и паркинг, който да обслужва нуждите на новоизградения „Руски пазар“, както и нова велоалея.

Инвестицията е в размер на 1 802 365,80 лв. Средствата включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП„Региони в растеж“ 2014-2020. Срокът за изпълнение е 210 календарни дни.

снимка: община Стара Загора

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Пясъчни мандали правят тибетски монаси в Бургас

Бургас домакинства през уикенда и днес на поредица от събития, свързани с културата, духовността и традициите на Изтока. В морския град има демонстрации на древното...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ