20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

За близо два милиона лева: Започва ремонт на ключова улица в Стара Загора

Започва ремонт и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора. Тя е една от основните в пътната мрежа на града и единствената връзка към промишлената зона с посоки север – юг, без да се влиза към обособената централна градска част.

Реновацията предвижда изграждане на четирилентова улица с по две ленти за движение за всяка посока. Ще се изгради и кръгово кръстовище при ул.“Христо Ботев”, което ще осигури и втора връзка на кв.“Три чучура юг“ и централна градска част, без да се използва бул.“Цар Симеон Велики“.

Проектът предвижда да бъде изграден и паркинг, който да обслужва нуждите на новоизградения „Руски пазар“, както и нова велоалея.

Инвестицията е в размер на 1 802 365,80 лв. Средствата включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП„Региони в растеж“ 2014-2020. Срокът за изпълнение е 210 календарни дни.

снимка: община Стара Загора

Related Articles

21 общини кандидатстват за средства за по-чист въздух

85 000 домакинства, които се отопляват на дърва и въглища, ще могат да получат безплатно нови уреди До края на октомври 2023 г. е крайният...

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ