7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

За близо два милиона лева: Започва ремонт на ключова улица в Стара Загора

Започва ремонт и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора. Тя е една от основните в пътната мрежа на града и единствената връзка към промишлената зона с посоки север – юг, без да се влиза към обособената централна градска част.

Реновацията предвижда изграждане на четирилентова улица с по две ленти за движение за всяка посока. Ще се изгради и кръгово кръстовище при ул.“Христо Ботев”, което ще осигури и втора връзка на кв.“Три чучура юг“ и централна градска част, без да се използва бул.“Цар Симеон Велики“.

Проектът предвижда да бъде изграден и паркинг, който да обслужва нуждите на новоизградения „Руски пазар“, както и нова велоалея.

Инвестицията е в размер на 1 802 365,80 лв. Средствата включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП„Региони в растеж“ 2014-2020. Срокът за изпълнение е 210 календарни дни.

снимка: община Стара Загора

Related Articles

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...

Предстои конкурс за нов главен архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев иска нов главен архитект на столицата на мястото на арх. Здравко Здравков, който бе избран на поста през 2016...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ