9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Затягат правилата за преместваемите обекти в София

Столичният общински съвет подготвя промени в Наредбата за преместваемите обекти, с която се затягат правилата за функционирането им и се повишават санкциите в случаи на нарушения, информират от администрацията.

Предвидена е глоба от 50 000 лева за собствениците на преместваеми обекти, които работят без разрешително. Въвеждат се и по-строги правила за снабдяването им с електроенергия, така че да се гарантира безопасността на работещите в тях и на преминаващите наоколо. Това поясни председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев за БНТ.

Днес тече акция по премахването на незаконните павилиони на пазара пред РУМ „Лозенец“ на бул. „Черни връх“ в София. На мястото на незаконните постройки ще бъде изградена нова пазарна секция под ръководството на общинското дружество „Пазари Запад“.

„Затяга се режимът за поставянето на преместваемите обекти и се променят правилата за контрол. Общественото обсъждане все още тече, събрали сме много предложения. Искаме правилата да бъдат направени така, че недобросъвестните, да си понесат отговорността“, коментира Георгиев.

Related Articles

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...

АПИ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият й бюджет е 3,6 млрд....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ