12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Затягат правилата за преместваемите обекти в София

Столичният общински съвет подготвя промени в Наредбата за преместваемите обекти, с която се затягат правилата за функционирането им и се повишават санкциите в случаи на нарушения, информират от администрацията.

Предвидена е глоба от 50 000 лева за собствениците на преместваеми обекти, които работят без разрешително. Въвеждат се и по-строги правила за снабдяването им с електроенергия, така че да се гарантира безопасността на работещите в тях и на преминаващите наоколо. Това поясни председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев за БНТ.

Днес тече акция по премахването на незаконните павилиони на пазара пред РУМ „Лозенец“ на бул. „Черни връх“ в София. На мястото на незаконните постройки ще бъде изградена нова пазарна секция под ръководството на общинското дружество „Пазари Запад“.

„Затяга се режимът за поставянето на преместваемите обекти и се променят правилата за контрол. Общественото обсъждане все още тече, събрали сме много предложения. Искаме правилата да бъдат направени така, че недобросъвестните, да си понесат отговорността“, коментира Георгиев.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ