4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Затварят за ремонт ключов булевард в Сливен

Участъци от булевард „Хаджи Димитър“ в Сливен ще се затворят за движение от 21 юни. Причината е началото на строителни дейности за благоустрояване на булеварда. Те трябва да приключат за около 6 месеца.

Единият участък е от сградата на Общината до Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, а другият – от светофара при магазин „Билла“ до отбивката за Областна администрация.

По време на ремонтите кръстовището при хипермаркета ще бъде Т-образно. За улеснение на шофьорите движението ще бъде организирано с маркировка и пътни знаци.

Планът на ремонта предвижда отваряне на нова улица, изграждане на няколко кръстовища и места за косо паркиране, обособяване на велосипедни алеи с велостоянки, поливен водопровод и ново улично осветление.

Предвижда се и монтиране на зарядни устройства за електромобили, при максимално запазване на съществуващите дървета и храсти по цялата дължина на булеварда.

Related Articles

Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив върви по план

Три фонтана, водна каскада, лапидариум, две детски площадки, осветление, пейки и нова растителност ще има в най-стария парк в града Ремонтът на Дондуковата в Пловдив...

Строежът на нова детска градина в Пловдив приключи, отваря през януари

Изграждането на новата детска градина „Каменица“ в район „Централен“ на Пловдив започна преди две години и вече е на етап оборудване и обзавеждане. Очаква...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ