16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Затварят за ремонт възлова улица в София

Затварят за ремонт улицата, преминаваща покрай зала „Фестивална“ в София. Реконструкцията ще продължи около 2 месеца, съобщиха от Столична община. Ще се работи в участъка между улиците „Гео Милев“, „Калиманци“ и „Иван Щерев“. 1,6 млн. лева ще бъдат отделени за изграждането на изцяло нови тротоари, канализация, настилки и пътна конструкция. Предвидени са и 33 паркоместа и ново улично осветление, заяви заместник-кметът по строителството в София Ангел Джоргов.

За периода на ремонта ще бъде затворена спирката на автобус 72 при църквата до парка „Гео Милев“. Ще бъде разкрита временна спирка на кръстовището на улиците „Иван Щерев“ и „Николай Коперник“, както и до 109 ОУ „Христо Смирненски“. В посока „Цариградско шосе“ ще се използва спирката на автобус 11, посочи Джоргов. Разписанието на автобус 72 няма да бъде променено, уточни той и добави, че маршрутът му ще бъде променен от 18 април.

Зам.-кметът припомни, че това е трети етап от ремонта. През 2021 г. е бил изграден участъкът от ул. „Николай Коперник“ между бул. „Шипченски проход“ и „Цариградско шосе“, а миналата година – от бул. „Шипчески проход“ до ул. „Гео Милев“.

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ