18 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Засаждат над 31 000 цветя в Ямбол

Започна сезонното зацветяване на зелените площи в Ямбол. През пролетните месеци община Ямбол извършва детайлно оформяне на цветните композиции със сезонни летни цветя. Посетителите на Градския парк могат да се насладят на красивото пано в цветния партер под вековното дърво. Зацветяват се зелените площи в Централна градска част, пространството около един от магазините в кв. „Аврен“, площад „Страшимир Кринчев“ в кв. „Каргон“ и пред ВиК – Ямбол на ул. „Индже войвода“.

Засадените цветя са с продължителен период на цъфтеж – до края на септември и са от вида Вербена, Остеоспермум, Тагетес, Газания, Агератум и Бегония.

Служителите на ОП „Паркове и зони за отдих и спорт“ ще засадят 17 000 цветя в ЦГЧ и кварталите и 14 000 цветя в Градския парк.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ