17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Засаждат живите коледни дръвчета в пак „Загорка“ в Стара Загора

Място за засаждане на коледните дръвчета, красили домовете за празниците, определи община Стара Загора. Парцелът, който е избран за живите борчета и елхи, се намира в парк „Загорка“, към алеята водеща до скоростното езеро. Мястото е подходящо за иглолистните видове и удобно за грижите за тях след това. 

На терена има предварително направени дупки, които ще улеснят всички желаещи да посадят своето празнично дърво. Хубаво е след полагане в почвата иглолистните да бъдат обилно полети с вода. Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на Звеното за озеленяване и комунални дейности към общината. което ще допринесе за още по-зелена Стара Загора.

Инициативата за живите коледни дръвчета се провежда за трета поредна година. Миналата година иглолистните бяха засаждани в част от парк „Артилерийски“.

 

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ