24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Засаждат живите коледни дръвчета в пак „Загорка“ в Стара Загора

Място за засаждане на коледните дръвчета, красили домовете за празниците, определи община Стара Загора. Парцелът, който е избран за живите борчета и елхи, се намира в парк „Загорка“, към алеята водеща до скоростното езеро. Мястото е подходящо за иглолистните видове и удобно за грижите за тях след това. 

На терена има предварително направени дупки, които ще улеснят всички желаещи да посадят своето празнично дърво. Хубаво е след полагане в почвата иглолистните да бъдат обилно полети с вода. Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на Звеното за озеленяване и комунални дейности към общината. което ще допринесе за още по-зелена Стара Загора.

Инициативата за живите коледни дръвчета се провежда за трета поредна година. Миналата година иглолистните бяха засаждани в част от парк „Артилерийски“.

 

Related Articles

Нова програма за осигуряване на достъпна архитектурна среда в Русе

С решение на Общинския съвет в Русе бе приета новата програма за осигуряване на достъпна архитектурна среда в града за периода 2024-2027 г. Тя...

Намаляват продажбите на жилища у нас

В 13 от 16 страни членки на Европейския съюз се отчита спад в сделките с жилища. За втора поредна година по-голямата част от държавите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ