12 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Засаждат живите коледни дръвчета в пак „Загорка“ в Стара Загора

Място за засаждане на коледните дръвчета, красили домовете за празниците, определи община Стара Загора. Парцелът, който е избран за живите борчета и елхи, се намира в парк „Загорка“, към алеята водеща до скоростното езеро. Мястото е подходящо за иглолистните видове и удобно за грижите за тях след това. 

На терена има предварително направени дупки, които ще улеснят всички желаещи да посадят своето празнично дърво. Хубаво е след полагане в почвата иглолистните да бъдат обилно полети с вода. Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на Звеното за озеленяване и комунални дейности към общината. което ще допринесе за още по-зелена Стара Загора.

Инициативата за живите коледни дръвчета се провежда за трета поредна година. Миналата година иглолистните бяха засаждани в част от парк „Артилерийски“.

 

Related Articles

С близо 2 млрд. лв. финансират приоритетни общински проекти

723 споразумения за 1,942 млрд. лв. със 191 общини са подписани от 13 февруари до днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей...

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ