4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Заради третия лъч на метрото: Скок на цените на имотите в района

Между 20 и 30% са се повишили цените на недвижимите имоти в район „Овча купел“ след въвеждането в експлоатация на третия лъч на метрото. Това каза в ефира на Радио София брокерът Румен Енков.

Този факт не е изненада според анализатори в бранша тъй като локацията и транспортните връзки стават все по – определящи за интереса на хората при търсене на жилище или дори квартира. Това се отнася приоритетно за големите градове и най-вече за София.

Достъпът до центъра и не само, но и до другите краища на София се улесни. Според нас, тъй като сме европейска столица, цяла България се опитва да учи и да работи в София“, каза Румен Енков.

Брокерът коментира, че се отчита ръст и при търсенето на жилища под наем. По думите му, цените в наемите са повишени около 10-15% за последната година.

Според запознати тази тенденция ще се задълбочава като се има предвид постоянния приток на нови хора към столицата.

Related Articles

Ремонтират с до 200 милиона лева студентските общежития

Общежитията на студентите в страната ще се ремонтират с до 200 млн. лв. по програмата за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски бази, реши...

Външните пана на Димитровград – атрактивна галерия на открито

Димитровград активно участва в инициативата „Ново архитектурно наследство“. Проектът “Художествен синтез в Димитровград” е насочен към съхраняване на атрактивните външни пана, които превръщат града...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ