27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Заради третия лъч на метрото: Скок на цените на имотите в района

Между 20 и 30% са се повишили цените на недвижимите имоти в район „Овча купел“ след въвеждането в експлоатация на третия лъч на метрото. Това каза в ефира на Радио София брокерът Румен Енков.

Този факт не е изненада според анализатори в бранша тъй като локацията и транспортните връзки стават все по – определящи за интереса на хората при търсене на жилище или дори квартира. Това се отнася приоритетно за големите градове и най-вече за София.

Достъпът до центъра и не само, но и до другите краища на София се улесни. Според нас, тъй като сме европейска столица, цяла България се опитва да учи и да работи в София“, каза Румен Енков.

Брокерът коментира, че се отчита ръст и при търсенето на жилища под наем. По думите му, цените в наемите са повишени около 10-15% за последната година.

Според запознати тази тенденция ще се задълбочава като се има предвид постоянния приток на нови хора към столицата.

Related Articles

Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“, информират от администрацията. Очаква се ремонтните екипи...

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ