7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Обсъждат спиране на художественото осветление на знакови сгради в Пловдив

И Пловдив започна икономии в осветлението заради скъпия ток. Намалява часовете, в които са включени уличните лампи. Администрацията обсъжда и спиране на художественото осветление на някои от обществените обекти в града.

Осветлението в Пловдив вече работи от 17:50 часа вечерта до 7:20 сутринта, т.е. с 30 минути по-кратко от предишния интервал (от 17:35 часа до 7:35 часа). Това обявиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

30 хиляди са осветителните тела по улиците и обществените пространства в града. Една трета от тях са с подменени енергоспестяващи лампи, заради което има икономии в месечното потребление. Въпреки това сметката на Община Пловдив в сравнение със същия период миналата година е увеличена значително заради по-високата цена на тока.

Редица населени места в страната, както и общини в Пловдивско вече предприеха мерки за ограничаване на драстично растящите сметки за ток.

 

Related Articles

Представят за обществено обсъждане 12 проекта за развитие на Варна

„Варна - град отворен към морето, културен, туристически, образователен и здравен център, с грижа за хората и двигател на устойчивото развитие на Североизточен регион“...

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ