9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Заради ремонти: Променят движението на някои влакове през гара Синдел

От 27-ми юли до 6-и август 2021 г. ще бъдат въведени временни промени в организацията на движение на пет бързи и пет пътнически влака в отделни дни през периода на тяхното движение, които преминават през гара Синдел разпределителна, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Причината за промените са свързани с изпълнението на обект „Преустройство на коловозно и стрелково развитие на гара Синдел разпределителна” – част от проект: „Удвояване и електрификация на железопътната линия Карнобат-Синдел” на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“.

През периода на извършваните ремонти общо пет бързи влака, които пътуват по направленията София-Варна-София, Враца-Варна и Пловдив-Варна, ще се движат от/до гара Провадия или от/до гара Юнак. За обслужване на пътниците от тези композиции, както и за пътниците от пет пътнически влака, които се движат по маршрутите Бургас-Варна, Варна-Карнобат и Шумен-Варна-Шумен, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Провадия и Варна, както и между гарите Юнак и Варна.

Промените в движението на влаковете ще бъде разделено в два периода – от 27-ми до 31-ви юли и от 1-ви до 6-и август.

Поради извършваните ремонтни дейности и въведените промени в разписанията на някои от посочените влакове се налага да бъдат променени разписанията на композиции, които пътуват в други железопътни участъци на страната.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за актуалното разписаниe на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ