3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Заради пандемията: Англичани и руснаци продават имотите си по нашето Черноморие

Англичани и руснаци масово продават своите ваканционни имоти и къщи в малките градчета и села по българското Черноморие, съобщават брокери, опериращи на територията. Част от тях пробват замяна на ваканционен имот с апартамент в по-големите градове като Варна и Бургас.

Основните причини за движението на пазара на имоти по морето са затрудненото пътуване и несигурността, породени от световната пандемия, както и Брекзит.

Първоначално англичани и руснаци купуваха ваканционни имоти в България, за да идват на почивка през лятото. След това обаче някои решават да останат по-дълго и се насочват към големите градове. Други пък отчитат рисковете при пътуване до България и предпочитат да продадат имота си по морето, анализират брокери.

Статистиката показва, че чуждестранните инвестиции в сектора на недвижимостите са се свили с около 30% през 2020 година, която беше белязана от пандемията и серия локдауни по света.

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ