32 C
Пловдив
петък, юли 26, 2024

Заради пандемията: Англичани и руснаци продават имотите си по нашето Черноморие

Англичани и руснаци масово продават своите ваканционни имоти и къщи в малките градчета и села по българското Черноморие, съобщават брокери, опериращи на територията. Част от тях пробват замяна на ваканционен имот с апартамент в по-големите градове като Варна и Бургас.

Основните причини за движението на пазара на имоти по морето са затрудненото пътуване и несигурността, породени от световната пандемия, както и Брекзит.

Първоначално англичани и руснаци купуваха ваканционни имоти в България, за да идват на почивка през лятото. След това обаче някои решават да останат по-дълго и се насочват към големите градове. Други пък отчитат рисковете при пътуване до България и предпочитат да продадат имота си по морето, анализират брокери.

Статистиката показва, че чуждестранните инвестиции в сектора на недвижимостите са се свили с около 30% през 2020 година, която беше белязана от пандемията и серия локдауни по света.

Related Articles

Изграждат нов учебен корпус на НПМГ “Акад. Любомир Чакалов”

Започна строителството на новия учебен корпус на НПМГ “Акад. Любомир Чакалов” в София. Бъдещата сграда ще даде възможност на училището да премине към едносменен...

Гласуваха актуализацията на бюджета

Промените засягат Инвестиционната програма на общините Народното събрание прие на първо четене актуализацията на бюджета. Депутатите подкрепиха предложението със 185 гласа „за“, един „против“ и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ