24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Заради пандемията: Англичани и руснаци продават имотите си по нашето Черноморие

Англичани и руснаци масово продават своите ваканционни имоти и къщи в малките градчета и села по българското Черноморие, съобщават брокери, опериращи на територията. Част от тях пробват замяна на ваканционен имот с апартамент в по-големите градове като Варна и Бургас.

Основните причини за движението на пазара на имоти по морето са затрудненото пътуване и несигурността, породени от световната пандемия, както и Брекзит.

Първоначално англичани и руснаци купуваха ваканционни имоти в България, за да идват на почивка през лятото. След това обаче някои решават да останат по-дълго и се насочват към големите градове. Други пък отчитат рисковете при пътуване до България и предпочитат да продадат имота си по морето, анализират брокери.

Статистиката показва, че чуждестранните инвестиции в сектора на недвижимостите са се свили с около 30% през 2020 година, която беше белязана от пандемията и серия локдауни по света.

Related Articles

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ