18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Заради кризата: Само зеленина, без цветя в столичните паркове

В парковете и градините на София това лято цветните фигури ще бъдат заменени със зеленина, съобщават от Столичната община.

Предвижда се да бъдат запазени цветни фигури на две места през цялата година – цветното слънце пред народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и гербът на София при алея „Яворов“.

В момента в парковете и градините на София цъфтят пролетните цветя – лалета, теменужки, които бяха засадени миналата есен.

От общината са решили да се откажат от някои допълнителни разходи, за да се спестят средства във връзка с новата новата.

Двете фигури ще напомнят за цветята, които догодина отново ще ни радват и за градините, в които отново ще можем да се разхождаме. Останалите места ще оставим зелени през лятото и есента, каза кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от пресцентъра на общината.

Продължава засаждането на нови дървета покрай улиците и булевардите, като част от мерките за по-чист въздух. Започна засаждането на 1100 дървета през тази пролет, както и засаждането на 800 млади фиданки в Борисовата градина.

Related Articles

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ