8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Заравят кладенци, ако не са регистрирани до 27 ноември

Кладенец, който не е регистриран в съответната регионална Басейнова дирекция до 27 ноември 2020 г., ще бъде заровен за сметка на собственика на имота. Това предвиждат последните изменения в Закона за опазване на околната среда.

Според указанията, които са качили на сайта си някои от Басейновите дирекции, регистрацията е безплатна за всички стопани, които ползват до 10 кубика вода. Това важи най-вече за хората, които имат кладенец, сонда или помпа в селски къщи и вилни зони.

Регистрацията се извършва в съответната Басейнова дирекция по райони. Те са четири за територията на цялата страна.

Информацията, която трябва да съдържат подадените документи, включва трите имена на собственика на имота, в който е изграден кладенецът, тип на кладенеца (шахтов, сондажен), данни за поземления имот: идентификатор, адрес, трайно предназначение, начин на трайно ползване, дълбочина на кладенеца, диаметър на тръбата или на отвора на зиданите кладенци,начин на черпене на водата – с кофа или с помпа, цел, за която се ползва водата.

Документите, които се прилагат, са актуална скица на имота, в който е изграден кладенецът, и нотариален акт. Важно е да се отбележи, че кладенци или сонди, които са изградени до 23 декември 2016 г., за които няма издадени строителни книжа, са търпими строежи по Закона за устройство на територията.

 

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ