26 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Заработи онлайн платформа за споделяне на материали и вещи

Тя е ефективна в кампании за помощ на хора, загубили домове и покъщнина след природни бедствия

Вече и у нас функционира, популярна в редица европейски държави, онлайн платформаhttps://reusebg.com/ „Не изхвърлям, а помагам“. Тя е възможност за споделяне на ресурси, материали и вещи в добро състояние с хора и организации, имащи нужда от тях. Начинанието има не само социална цел – да подпомогне лица или организации да си набавят продукт, който не могат да купят от магазина, но и допринася за формиране на култура на устойчиво потребление. Спомага също за опазване на околната среда чрез рециклиране и повторно използване на ресурси.

Платформата е полезен инструмент за общини, образователни институции и доброволци, ангажирани с подкрепа на хора в нужда.

Тя свързва дарители и търсещи дарения. Дарителите публикуват съобщения за вещите, които дават (материали, техника, книги, мебели, текстил и други). Другите обяви са за търсене на вещи, публикувани от нуждаещи се организации и физически лица.

Related Articles

До месец: Избират изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Предвижда се разширяване на съществуващия и изграждане на втори терминал До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево. Това съобщиха...

Строят едното платно на „Струма“ извън Кресненското дефиле

МОСВ даде зелена светлина за проекта Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде зелена светлина за изграждането на едното платно на автомагистрала "Струма" извън...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ