3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Заработи онлайн платформа за споделяне на материали и вещи

Тя е ефективна в кампании за помощ на хора, загубили домове и покъщнина след природни бедствия

Вече и у нас функционира, популярна в редица европейски държави, онлайн платформаhttps://reusebg.com/ „Не изхвърлям, а помагам“. Тя е възможност за споделяне на ресурси, материали и вещи в добро състояние с хора и организации, имащи нужда от тях. Начинанието има не само социална цел – да подпомогне лица или организации да си набавят продукт, който не могат да купят от магазина, но и допринася за формиране на култура на устойчиво потребление. Спомага също за опазване на околната среда чрез рециклиране и повторно използване на ресурси.

Платформата е полезен инструмент за общини, образователни институции и доброволци, ангажирани с подкрепа на хора в нужда.

Тя свързва дарители и търсещи дарения. Дарителите публикуват съобщения за вещите, които дават (материали, техника, книги, мебели, текстил и други). Другите обяви са за търсене на вещи, публикувани от нуждаещи се организации и физически лица.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ