32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Заработи новата пречиствателна станция в с. Божурица

Пречиствателна станция за отпадни води за населените места в общините Плевен и Долна Митрополия заработи в село Божурица. Стойността на обекта е над 27 милиона лева.

Реконструираната пречиствателна станция е по проект „Интегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия“, финансиран по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 година“.

Чрез модерното съоръжение ще се подобри и водния цикъл на агломерациите Плевен, Тръстеник, Долна Митрополия, Ясен и Буковлък.

Реализираният европейски проект подпомага страната ни да постигне съответствие и с европейското екологично законодателство, особено по отношение на директивите за питейни води и градски отпадъчни води, както и ще допринесе за постигане на устойчиво регионално развитие.

Не на последно място по важност е защитата на природните ресурси, които са база за развитие и конкурентоспособност.

Related Articles

Модернизират училище „Неофит Рилски“ в Дерманци

Училището в най- голямото село на община Луковит- Дерманци започна обновяване на сградния фонд. Инвестицията ще осъвремени училищната среда чрез изграждане на STEM център...

КСБ разработи пътна карта в помощ на желаещите да строят

Камарата на строителите в България публикува на сайта си пътна карта с практически съвети за осъществяване на всяка инвестиционна идея, свързана със строителство. Прагматичното...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ