15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Заработи новата пречиствателна станция в с. Божурица

Пречиствателна станция за отпадни води за населените места в общините Плевен и Долна Митрополия заработи в село Божурица. Стойността на обекта е над 27 милиона лева.

Реконструираната пречиствателна станция е по проект „Интегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия“, финансиран по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 година“.

Чрез модерното съоръжение ще се подобри и водния цикъл на агломерациите Плевен, Тръстеник, Долна Митрополия, Ясен и Буковлък.

Реализираният европейски проект подпомага страната ни да постигне съответствие и с европейското екологично законодателство, особено по отношение на директивите за питейни води и градски отпадъчни води, както и ще допринесе за постигане на устойчиво регионално развитие.

Не на последно място по важност е защитата на природните ресурси, които са база за развитие и конкурентоспособност.

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ