14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Заработи новата пречиствателна станция в с. Божурица

Пречиствателна станция за отпадни води за населените места в общините Плевен и Долна Митрополия заработи в село Божурица. Стойността на обекта е над 27 милиона лева.

Реконструираната пречиствателна станция е по проект „Интегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия“, финансиран по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 година“.

Чрез модерното съоръжение ще се подобри и водния цикъл на агломерациите Плевен, Тръстеник, Долна Митрополия, Ясен и Буковлък.

Реализираният европейски проект подпомага страната ни да постигне съответствие и с европейското екологично законодателство, особено по отношение на директивите за питейни води и градски отпадъчни води, както и ще допринесе за постигане на устойчиво регионално развитие.

Не на последно място по важност е защитата на природните ресурси, които са база за развитие и конкурентоспособност.

Related Articles

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...

Габрово приключва проект за умно управление на отпадъците

Община Габрово приключва работа по екологичния проект, свързан с умното управление на отпадъците. Той се осъществи съвместно със „Скейл Лабс“ ЕООД и над 200...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ