27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Започна строежът на 1.5 км велоалея по бул. „Самоковско шосе“

Започна изграждането на нова велоалея по бул. „Самоковско шосе“ с дължина малко над 2200 м. Тя ще бъде широка 2.5 м. Според плановете на Столична община, по продължение на велотрасето ще бъде обособен и пешеходен тротоар с ширина от 3 метра. Ще бъде изградено и ново енергоспестяващо улично осветление.

Тротоарът ще бъде покрит с унипаваж, а велоалеята – с асфалтов слой.

Строителните дейности ще се изпълняват на етапи, като първият е близо 1500 м и ще продължи до края на месец май.

„Новото велотрасе ще започва от самото начало на бул. „Самоковско шосе“, непосредствено след моста на бул. „Копенхаген“. До самата велоалея изграждаме и широка пешеходна алея. Предстои да сложим и ново улично осветление, а покрай тях ще бъдат засадени общо 70 нови дървета, така че цялата западна страна на бул. „Самоковско шосе“ съвсем скоро ще придобие изцяло нов облик“. Това коментира зам.-кметът по строителството на Столична община инж. Ангел Джоргов.

Велоалеята по бул. „Самоковско шосе“ е част от плановете на Столична община за разширяване на велоалейната мрежа в столицата. През 2022 г. предстои изграждане на нови 5 км велотрасета в целия град, в това число покрай булевардите „Тодор Каблешков“, „Филип Кутев“ и Източната тангента.

Related Articles

Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“, информират от администрацията. Очаква се ремонтните екипи...

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ