14 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Започна строежът на 1.5 км велоалея по бул. „Самоковско шосе“

Започна изграждането на нова велоалея по бул. „Самоковско шосе“ с дължина малко над 2200 м. Тя ще бъде широка 2.5 м. Според плановете на Столична община, по продължение на велотрасето ще бъде обособен и пешеходен тротоар с ширина от 3 метра. Ще бъде изградено и ново енергоспестяващо улично осветление.

Тротоарът ще бъде покрит с унипаваж, а велоалеята – с асфалтов слой.

Строителните дейности ще се изпълняват на етапи, като първият е близо 1500 м и ще продължи до края на месец май.

„Новото велотрасе ще започва от самото начало на бул. „Самоковско шосе“, непосредствено след моста на бул. „Копенхаген“. До самата велоалея изграждаме и широка пешеходна алея. Предстои да сложим и ново улично осветление, а покрай тях ще бъдат засадени общо 70 нови дървета, така че цялата западна страна на бул. „Самоковско шосе“ съвсем скоро ще придобие изцяло нов облик“. Това коментира зам.-кметът по строителството на Столична община инж. Ангел Джоргов.

Велоалеята по бул. „Самоковско шосе“ е част от плановете на Столична община за разширяване на велоалейната мрежа в столицата. През 2022 г. предстои изграждане на нови 5 км велотрасета в целия град, в това число покрай булевардите „Тодор Каблешков“, „Филип Кутев“ и Източната тангента.

Related Articles

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...

Изграждат пречиствателна станция в Свиленград

В Свиленград предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода. На редовно заседание Общинският съвет гласува единодушно предложението на кмета арх. Анастас Карчев да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ