28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Започна строителството на нов парк в Златоград

Община Златоград стартира проект за изграждане на паркова среда за широко обществено ползване. Той се реализира по Мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Целта на проекта е да се създаде изцяло нова среда за обществено ползване в общинския център, която освен, че ще има рекреативни функции, ще подобри и микроклимата в населеното място. Проектното предложение е изготвено въз основа на нуждите на жителите на Златоград за повече пространства за отдих и почивка и места, на които да се събират и да общуват помежду си. В новата паркова среда ще бъдат обособени нови зелени площи, зони за рекреация и детска площадка в имота, който представлява естествено продължение на вече изградения градски парк и допълва новата визия на централната градска част. Ще бъде оформена диагонална алея от цветна дървесна растителност, декоративен парков павилион, заобиколен от кътове за почивка с дървени перголи и пейки. Предвидено е изграждане и на детски площадки, площадки за фитнес и други елементи на парковия дизайн.

След проведена обществена поръчка Община Златоград сключи договор с „ВЕРА СТРОЙ“ ЕООД, с предмет „Строително-монтажни работи, включително: доставка и монтаж на съоръжения за обзавеждане на паркови пространства в град Златоград“ на стойност – 464 399,51 лв.

Строителният надзор на обекта ще се осъществява от „Екоинженеринг“ ЕООД. ЕТ „Дженерел – А – Олег Николов“ ще извършва авторския надзор при изпълнение на СМР.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 380 573,26 лв. без ДДС. При определяне на прогнозната стойност за възлагане изпълнението на СМР дейностите, чрез обществена поръчка, се взе предвид ръстът на цените за строителство и след актуализацията на количествено-стойностната сметка, необходимите средства за изпълнение на СМР дейностите са в размер на 557 300,62 лв. с включен ДДС, уточниха от Общината.

Общата стойност на проектното предложение, след търгуване, е в размер на 509 231,85 лв. без ДДС.

Related Articles

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...

Важно от НАП! Ето как плащаме от 1 октомври

От началото на октомври 2023 г. плащанията по банков път към НАП ще се извършват по пет нови банкови сметки на БНБ. Всяка от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ