19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Започна строителството на нов парк в Златоград

Община Златоград стартира проект за изграждане на паркова среда за широко обществено ползване. Той се реализира по Мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Целта на проекта е да се създаде изцяло нова среда за обществено ползване в общинския център, която освен, че ще има рекреативни функции, ще подобри и микроклимата в населеното място. Проектното предложение е изготвено въз основа на нуждите на жителите на Златоград за повече пространства за отдих и почивка и места, на които да се събират и да общуват помежду си. В новата паркова среда ще бъдат обособени нови зелени площи, зони за рекреация и детска площадка в имота, който представлява естествено продължение на вече изградения градски парк и допълва новата визия на централната градска част. Ще бъде оформена диагонална алея от цветна дървесна растителност, декоративен парков павилион, заобиколен от кътове за почивка с дървени перголи и пейки. Предвидено е изграждане и на детски площадки, площадки за фитнес и други елементи на парковия дизайн.

След проведена обществена поръчка Община Златоград сключи договор с „ВЕРА СТРОЙ“ ЕООД, с предмет „Строително-монтажни работи, включително: доставка и монтаж на съоръжения за обзавеждане на паркови пространства в град Златоград“ на стойност – 464 399,51 лв.

Строителният надзор на обекта ще се осъществява от „Екоинженеринг“ ЕООД. ЕТ „Дженерел – А – Олег Николов“ ще извършва авторския надзор при изпълнение на СМР.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 380 573,26 лв. без ДДС. При определяне на прогнозната стойност за възлагане изпълнението на СМР дейностите, чрез обществена поръчка, се взе предвид ръстът на цените за строителство и след актуализацията на количествено-стойностната сметка, необходимите средства за изпълнение на СМР дейностите са в размер на 557 300,62 лв. с включен ДДС, уточниха от Общината.

Общата стойност на проектното предложение, след търгуване, е в размер на 509 231,85 лв. без ДДС.

Related Articles

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ