16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Започна строителството на компостираща инсталация за битови отпадъци в Оряхово

Започна строителството на инсталация за предварително обработване и компостиране на битови отпадъци в Оряхово. Проектът е на стойност над 13 млн. лв. и се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, Приоритетна ос 2 „Отпадъци“.

Съоръженията са част от Регионалната система за управление на отпадъците в общините Оряхово, Козлодуй, Хайредин, Мизия, Бяла слатина, Борован и Кнежа. Те използват общо депо, което се намира край Оряхово.

С изграждането на инсталациите за предварителна обработка и компостиране на боклуците се очаква да се удължи експлоатационният срок на депото, да се намалят разходите на населението, свързани със сметта, да се спазват екологичните норми и да се подобри качеството на живота.

Една от дейностите по проекта предвижда изграждане на компостираща инсталация за зелени биоотпадъци, генерирани на територията на община Козлодуй.

Проектът е с продължителност 35 месеца. Очаква се инсталациите да бъдат готови през 2022 година.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ