17 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Започна строителството на компостираща инсталация за битови отпадъци в Оряхово

Започна строителството на инсталация за предварително обработване и компостиране на битови отпадъци в Оряхово. Проектът е на стойност над 13 млн. лв. и се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, Приоритетна ос 2 „Отпадъци“.

Съоръженията са част от Регионалната система за управление на отпадъците в общините Оряхово, Козлодуй, Хайредин, Мизия, Бяла слатина, Борован и Кнежа. Те използват общо депо, което се намира край Оряхово.

С изграждането на инсталациите за предварителна обработка и компостиране на боклуците се очаква да се удължи експлоатационният срок на депото, да се намалят разходите на населението, свързани със сметта, да се спазват екологичните норми и да се подобри качеството на живота.

Една от дейностите по проекта предвижда изграждане на компостираща инсталация за зелени биоотпадъци, генерирани на територията на община Козлодуй.

Проектът е с продължителност 35 месеца. Очаква се инсталациите да бъдат готови през 2022 година.

Related Articles

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...

Хеликоптерната площадка до тунел „Железница“ вече с регистрация по HEMS

Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече има регистрация по HEMS. ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ