18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Започна строителството на завод за 40 млн. лв. в Тракия икономическа зона

Първа копка на високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади направиха министърът на икономиката Лъчезар Борисов и председателят на Съвета на директорите „Интерлинк Груп“ АД Здравко Линкин. Българската компания ще инвестира 39 705 000 лв. в материални и нематериални активи в индустриална зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона.

Общата площ е 194 000 кв. м /около 200 дка/ като по проект до 30.06.2022 г. ще бъде изградено първото производствено-складово хале с разгъната застроена площ 22 500 кв. м. През следващите 5-10 години ще бъдат построени още 3 производствено-складови халета.

В новия завод, чийто инвеститор е фирмата-майка „Интерлинк Груп“ АД, ще започне производство свързаното дружество „Профилинк“ ООД. Компанията е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Модерното предприятие ще е с капацитет на първи етап 10 000 тона годишно алуминиеви профили, при напълно автоматизиран производствен процес. По предварителни разчети то ще стартира дейност в периода юли – септември 2022 г. Ще бъдат разкрити 150 нови работни места. По своите параметри базата на „Профилинк“ се очертава като най-голямата в този сектор на Балканския полуостров.

Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група“ ЕАД, а проектът е поверен на арх. Георги Стоянов, управител на „Архитектурно дизайнерско студио“.

 

Related Articles

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично...

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ