24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Започна ремонт на квартални улици и булеварди в Пловдив

Община Пловдив започва преасфалтиране на най-компрометираните квартални улици в целия град. Първият участък в списъка е „Околовръстното шосе“ на „Тракия“. Стартът на строително-ремонтните дейности беше даден днес, а кметът Здравко Димитров, кметът на района Костадин Димитров и ресорният заместник-кмет „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев на място инспектираха участъка, докато машина фрезоваше стария асфалт.

Улица „Цар Симеон“ или „Околовръстното шосе“, както го знаят пловдивчани, е една от най-натоварените пътни артерии и ремонтът е много наложителен“, заяви Костадин Димитров, като отбеляза, че в администрацията има много получени жалби и сигнали от страна на граждани за лошото състояние на настилката. Той припомни, че миналата година със средства от общинския бюджет е преасфалтирана отсечката пред блок № 1, на бул. „Освобождение“ и продължението на ул. „Цветан Лазаров“.

На „Околовръстното“ на „Тракия“ ще бъдат положени два пласта асфалт на южното платно на булеварда или общо 4200 кв. м. Стойността на ремонтните дейности е около 220 000 лева. Очаква се в рамките на две седмици участъкът да бъде напълно обновен. Въведена е временна организация на движението, като то няма да бъде спирано изцяло.

Средствата са от договора за текущи ремонти на улици, като ще бъдат разходвани в съответствие с предложенията на районните кметове за рехабилитации на кварталните артерии“, обясни заместник-кметът Пламен Райчев. Той подчерта, че специално за район „Тракия“ парите за ремонти, които ще бъдат заделени, са в размер на 1 милион лева. С тях ще бъдат преасфалтирани още участъкът пред ТЦ „Форум“ до кръстовището с улица „Шипка“ и продължението на ул. „Съединение“, където след блок 7 и 9 също ще бъде положен нов асфалт.

В район „Северен“ ще се започне с преасфалтирането на двете платна в участъка пред Панаира от моста на река Марица до кръговото кръстовище.

Планираме този ремонт да го направим вечерта, за да не натоварваме и без това интензивния трафик и да създадем по-малко неудобства на шофьорите“, съобщи кметът Здравко Димитров. Той коментира, че в целия град продължава изпълнението на програмата за обновяване на кварталните улици и булеварди в синхрон с районните кметове.

В „Южен“ ще се правят ремонти в зоната на бул. „Александър Стамболийски“, а в „Западен“ ще бъдат рехабилитирани 4 улици на стойност 700 000 лева. Ще се конкретизира и кои улици в районите „Източен“ и „Централен“ имат най-голяма нужда от ремонт, за да бъдат включени в план-графика.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ