7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Започна ремонтът на кръстовището за с. Войводово на пътя Кърджали – Хасково

Започна ремонтът на кръстовището за село Войводово при 303-ти км на първокласния път I-5 Кърджали – Хасково, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Проектът предвижда обособяване на трета лента за ляв завой към общинския път за село Войводово, с ширина 3,2 метра. Пътното платно ще бъде разширено двустранно, като се запази габаритът на съществуващите ленти.

Кръстовището ще е с нови стабилизирани банкети и възстановено отводняване. Предвидена е нова хоризонтална маркировка, светлоотразяваща с рефлектиращи перли. Ще бъде монтирана и нова вертикална сигнализация.

Целта е по-безопасно движение в участъка при изключително натоварения трафик в посока ГКПП „Маказа“. Значително ще се подобрят техническите параметри на съоръжението и за автомобилите, пътуващи от Кърджали и завиващи на дясно към Войводово.

При изпълнение на строително-монтажните работи в участъка трафикът се осъществява в една лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. Очаква се ремонтът да приключи до края на годината.

Related Articles

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ