13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Започна реконструкция на над 4 км водопровод в Сливен

Над 101 000 жители от град Сливен и прилежащи населени места ще бъдат с подобрен достъп до водоснабдяване след изпълнението на ВиК проект в региона. Даден е вече старт на дейностите за изграждане и реконструиране на 4,3 км водопроводна мрежа в Сливен като част от изпълнението на проект: „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД”.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ и е на стойност от над 30 млн. лв. Бенефициент е „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД.

Дейностите включват и подмяна на 19 водни помпени агрегата, ремонт и подмяна на тръбни връзки на резервоари, ремонт на шахти и др.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ