11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Започна реконструкцията на „Дунав“ – „Брезовско шосе“ по Водния проект на Пловдив

Първа копка на един от най-големите обекти, част от Водния проект на Пловдив, направи заместник-кметът по строителството Пламен Райчев. Дейностите обхващат реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа по булевардите „Дунав“ и „Брезовско шосе“. Общата им стойност е 18 350 704, 36 лв., като съфинансирането от Община Пловдив е в размер на 1,8 млн. лв. Срокът за изпълнение е две години.

Строителството ще се осъществява на фази, така че да не се спира автомобилното движение. Обектът е разделен на етапи и ще се затварят само участъците, където ще се работи. Фирмата изпълнител трябва да монтира тръбите за 14 месеца“, посочи Пламен Райчев.

Предвижда се подмяна на канализационен колектор с дължина 2896 м и водопроводи с дължина 3084 м. Трасето на колектора е ситуирано по западното платно на ул. „Брезовско шосе“ и по северното платно на бул. „Дунав“. Водопроводите ще се изграждат по бул. „Дунав“, като в северното платно ще има нов магистрален водопровод, а в южното платно на бул. „Дунав“ – хранителен водопровод.

Пътните платна на двата булеварда ще бъдат преасфалтирани и обновени. Тези, които не са в обхвата на проекта, ще бъдат реконструирани със средства от бюджета на общината.

Пламен Райчев уточни, че в кв. „Захарна фабрика“ и в карето на ул. „Победа“ и булевардите „България“, „Дунав“ и „Марица“ ремонтните дейности са приключили на 100%, като са обновени повече от 40 улици заедно с водопровода и канализационния колектор. В квартала около ул. „Карловска“ строителството е приключило напълно.

В момента работим около и срещу Панаира. Надявам се да приключим в срока, който е поставен – до края на 2023 година“, заключи ресорният заместник-кмет.

Продължава и работата по проекта за изграждане на нова пречиствателна станция, като изпълненото до момента е на 35%.

Related Articles

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ