27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Започна реконструкцията на „Дунав“ – „Брезовско шосе“ по Водния проект на Пловдив

Първа копка на един от най-големите обекти, част от Водния проект на Пловдив, направи заместник-кметът по строителството Пламен Райчев. Дейностите обхващат реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа по булевардите „Дунав“ и „Брезовско шосе“. Общата им стойност е 18 350 704, 36 лв., като съфинансирането от Община Пловдив е в размер на 1,8 млн. лв. Срокът за изпълнение е две години.

Строителството ще се осъществява на фази, така че да не се спира автомобилното движение. Обектът е разделен на етапи и ще се затварят само участъците, където ще се работи. Фирмата изпълнител трябва да монтира тръбите за 14 месеца“, посочи Пламен Райчев.

Предвижда се подмяна на канализационен колектор с дължина 2896 м и водопроводи с дължина 3084 м. Трасето на колектора е ситуирано по западното платно на ул. „Брезовско шосе“ и по северното платно на бул. „Дунав“. Водопроводите ще се изграждат по бул. „Дунав“, като в северното платно ще има нов магистрален водопровод, а в южното платно на бул. „Дунав“ – хранителен водопровод.

Пътните платна на двата булеварда ще бъдат преасфалтирани и обновени. Тези, които не са в обхвата на проекта, ще бъдат реконструирани със средства от бюджета на общината.

Пламен Райчев уточни, че в кв. „Захарна фабрика“ и в карето на ул. „Победа“ и булевардите „България“, „Дунав“ и „Марица“ ремонтните дейности са приключили на 100%, като са обновени повече от 40 улици заедно с водопровода и канализационния колектор. В квартала около ул. „Карловска“ строителството е приключило напълно.

В момента работим около и срещу Панаира. Надявам се да приключим в срока, който е поставен – до края на 2023 година“, заключи ресорният заместник-кмет.

Продължава и работата по проекта за изграждане на нова пречиствателна станция, като изпълненото до момента е на 35%.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ