11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Започна подготовката на Международен фестивал на архитектурния филм в Барселона

Стартира подготовката и подборът на филми за второто издание на Международен архитектурен филмов фестивал BARQ. Той ще се проведе между 10 и15 май 2022 г. по време на Седмицата на архитектурата в Барселона. Фестивалът вече приема нови документални филми от цял свят.

В рамките на събитието ще се организира и първият BARQ Madrid с прожекция на победителя в категорията игрален филм и панелна дискусия след това.

BARQ Festival е платформата за показване на най-новите национални и международни продукции, на филми, вдъхновени от архитектура и изградена среда от социална гледна точка. Фестивалът цели да доближи най-актуалните теми на съвременната архитектура до широката публика чрез киното и по този начин да провокира критична мисъл към пространствата, които обитаваме.

Визуализация: BARQ

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ