18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Започна подготовката на Международен фестивал на архитектурния филм в Барселона

Стартира подготовката и подборът на филми за второто издание на Международен архитектурен филмов фестивал BARQ. Той ще се проведе между 10 и15 май 2022 г. по време на Седмицата на архитектурата в Барселона. Фестивалът вече приема нови документални филми от цял свят.

В рамките на събитието ще се организира и първият BARQ Madrid с прожекция на победителя в категорията игрален филм и панелна дискусия след това.

BARQ Festival е платформата за показване на най-новите национални и международни продукции, на филми, вдъхновени от архитектура и изградена среда от социална гледна точка. Фестивалът цели да доближи най-актуалните теми на съвременната архитектура до широката публика чрез киното и по този начин да провокира критична мисъл към пространствата, които обитаваме.

Визуализация: BARQ

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ