18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Започна подготовката на Международен фестивал на архитектурния филм в Барселона

Стартира подготовката и подборът на филми за второто издание на Международен архитектурен филмов фестивал BARQ. Той ще се проведе между 10 и15 май 2022 г. по време на Седмицата на архитектурата в Барселона. Фестивалът вече приема нови документални филми от цял свят.

В рамките на събитието ще се организира и първият BARQ Madrid с прожекция на победителя в категорията игрален филм и панелна дискусия след това.

BARQ Festival е платформата за показване на най-новите национални и международни продукции, на филми, вдъхновени от архитектура и изградена среда от социална гледна точка. Фестивалът цели да доближи най-актуалните теми на съвременната архитектура до широката публика чрез киното и по този начин да провокира критична мисъл към пространствата, които обитаваме.

Визуализация: BARQ

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ