7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Започна подготовката за залесяване на парк „Боровец“ в Ямбол

Служители на Общинско предприятие „Паркове, зони за отдих и спорт“ започнаха подготовка на терена в лесопарк „Боровец“ за предстоящото залесяване. То е планирано за 23 януари, като ще бъдат засадени 5600 фиданки.

Изкопани са над 1000 отвори за растенията, като работата продължава в часовете, в които температурите в района са над нулата.

Припомняме, че по молба на кметството в Ямбол в началото на годината бяха дарени 5000 дръвчета цер и 600 фиданки бор от доброволческата инициатива „Гората.бг“, които предстои да бъдат залесени в края на седмицата.

В началото на месец декември бяха засадени черен бор и хималайски кедър. Администрацията в града апелира гражданите да се включат в предстоящата залесителна акция, за да бъде облагородено едно от най-обичаните и предпочитани за отдих места в града – Лесопарк „Боровец“.

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Предстоящо: Строят нова поликлиника към Белодробна болница – Бургас

Нова поликлиника ще бъде изградена към Белодробна болница на ул. „Генерал Гурко“ 64 в Бургас. Сградата ще бъде на терен между общинския паркинг и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ