16 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Започна подготовката за залесяване на парк „Боровец“ в Ямбол

Служители на Общинско предприятие „Паркове, зони за отдих и спорт“ започнаха подготовка на терена в лесопарк „Боровец“ за предстоящото залесяване. То е планирано за 23 януари, като ще бъдат засадени 5600 фиданки.

Изкопани са над 1000 отвори за растенията, като работата продължава в часовете, в които температурите в района са над нулата.

Припомняме, че по молба на кметството в Ямбол в началото на годината бяха дарени 5000 дръвчета цер и 600 фиданки бор от доброволческата инициатива „Гората.бг“, които предстои да бъдат залесени в края на седмицата.

В началото на месец декември бяха засадени черен бор и хималайски кедър. Администрацията в града апелира гражданите да се включат в предстоящата залесителна акция, за да бъде облагородено едно от най-обичаните и предпочитани за отдих места в града – Лесопарк „Боровец“.

Related Articles

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град - Къща „Павлити“. Събитието е утре - 19...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ