20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Започна мащабен ремонт на пътен надлез в Плевен

Започна мащабен ремонт на пътен надлез за ж.к. „Сторгозия“ в Плевен. Заради строителните дейности, които ще продължат 150 дни, се въвежда следната организация.

По време на строително-монтажните работи движението на пътни превозни средства ще бъде спряно по надлеза за ж.к. „Сторгозия“ и ул. „Сторгозия“ в участъка от кръстовището с ул. „Железничар“ до надлеза за жилищния комплекс. То ще бъде пренасочено по обходни маршрути. Движението от и към кръговото кръстовище до ж.к. „Сторгозия“ ще се осъществява двупосочно с по една лента в посока на движение по ул. „Цар Самуил“, като ще преминава през разделителната ивица, за която ще бъде използвана типова конструкция с асфалт. Движението ще бъде организирано посредством монтирани указателни табели.

Към всички входове на кръговото кръстовище ще има поставени табели, указващи затворения участък и посоката на обходния маршрут към София и Русе.

Създадена е и организация за движение на тролеите, които няма да променят спирките си.

Общината реализира мащабния проект с инвестиция от един милион лева. Предвижда се конструктивно укрепване на старото пътно съоръжение, което е пряка връзка на центъра на Плевен с най-големия жилищен район на града и с натоварено движение. При реконструкцията ще бъде поставен изравнителен пласт бетон, ще бъдат монтирани нови стоманени парапети и предпазни огради, хидроизолация, защитни системи, отводнители.

Строително-ремонтните дейности ще продължат до 7 октомври 2021 година. Изпълнител е „Трейс Груп Холд“ АД.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

АПИ и „Тол България“ с договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Тол България“ ЕООД сключиха договор, с който се дава възможност на дружеството след като постигне оперативна съвместимост с електронната система...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ