15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Започна изграждането на три станции от участъка на метрото през „Слатина“

Започва изграждането на последните три от общо шест метростанции от участъка, който минава през район „Слатина“. Във връзка със строителството е въведена временна организация на движението по ул. „Гео Милев“. Променя се и маршрутът на автобусите по линия № 9. Превозните средства на градския транспорт ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута. Разкриват се и временни спирки: на бул. „Шипченски проход“ на 40 м от левия завой от бул. „Михай Еминеску“ в посока автобаза „Искър“; двупосочна спирка на ул. „Иван Димитров – Куклата“ при пешеходната пътека за автостанция „Гео Милев“.

Намалява се интервалът на движение за делничен ден на трамвайна линия № 20 от 9 на 6 минути, а интервалът на автобусна линия № 9 става от 11 на 17 минути.

Временната организация на движение ще продължи около две години и половина.

За времето на строителство на метростанциите шофьорите трябва да използват алтернативни маршрути като бул. “Шипченски проход“, ул. “Николай Коперник“ и бул. “Асен Йорданов“.

Related Articles

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ