27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Започна изграждането на буферния паркинг в подножието на крепостта Царевец

Във Велико Търново започна изграждането на буферния паркинг в подножието на крепостта Царевец. Съоръжението е предназначено за 155 превозни средства.

Паркингът е част от големия проект за интегриран градски транспорт на Община Велико Търново, за който администрацията има одобрено финансиране от 11,1 млн. лв. по Оперативна програма “Региони в растеж”. Туристическият буферен паркинг е в местността „Фенкхисар“ върху терен от близо 6,4 декара.

Идеята е с изграждането му да се подобри транспортното обслужване и да се обособят паркоместа за туристите и гостите на града. Паркингът под крепостта Царевец ще има места за 10 туристически автобуса и 145 паркоместа за леки коли, 8 за автомобили на хора с увреждания, включително и 16 електромобила.

Ще има и две зарядни станции за електрическите коли.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ