8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Започна изграждането на буферния паркинг в подножието на крепостта Царевец

Във Велико Търново започна изграждането на буферния паркинг в подножието на крепостта Царевец. Съоръжението е предназначено за 155 превозни средства.

Паркингът е част от големия проект за интегриран градски транспорт на Община Велико Търново, за който администрацията има одобрено финансиране от 11,1 млн. лв. по Оперативна програма “Региони в растеж”. Туристическият буферен паркинг е в местността „Фенкхисар“ върху терен от близо 6,4 декара.

Идеята е с изграждането му да се подобри транспортното обслужване и да се обособят паркоместа за туристите и гостите на града. Паркингът под крепостта Царевец ще има места за 10 туристически автобуса и 145 паркоместа за леки коли, 8 за автомобили на хора с увреждания, включително и 16 електромобила.

Ще има и две зарядни станции за електрическите коли.

Related Articles

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...

Строежът на нова детска градина в Пловдив приключи, отваря през януари

Изграждането на новата детска градина „Каменица“ в район „Централен“ на Пловдив започна преди две години и вече е на етап оборудване и обзавеждане. Очаква...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ