34 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Започна асфалтирането на улица „Модър“ в Пловдив

Първи пласт асфалт бе положен на пробива „Модър-Царевец“. Дейностите бяха извършени от фирма „Драгиев и ко“, която е изпълнител на обекта. Асфалтирането започна на западното платно на улица „Модър“ от кръстовището с улица „Колхида“, като ще се асфалтира до “Коматевско шосе“. На старта на полагането на асфалтовата настилка присъства и заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

„Ще асфалтираме западното платно от Транспортна болница до кръстовището с „Коматевско шосе“, за да може то да бъде готово, когато стартират ремонтните дейности по полагането на водопровода и канализацията. Колегите от ВиК – ЕООД също изпълняват проект в този участък, но те ще работят под източното платно и ние искаме това да е готово, за да не им пречим. Когато движението бъде пуснато, западното платно ще може да поеме трафика, тъй като тук няма да се полагат тръби“, коментира зам-кметът.

Той разгледа изградените тротоарни настилки и подготовката за направа на велоалеи в участъка. Точно пред Транспортна болница е изградено и разширение на платното за бъдеща автобусна спирка на Градски транспорт. Вече се работи по подготовката за изграждане на локални платна от двете страни на пробива.

Пламен Райчев се запозна и с дейностите, които от фирмата-изпълнител извършват под жп линията София-Пловдив. Шлицовите стени, които бяха разкрити преди два месеца, вече са обработени и предстои тяхното хидроизолиране, обясниха строителите. От фирмата подготвят отливането на бетонната плоча, която ще бъде свързана със стените и ще бъде в основата на асфалтовия път.

Под жп линията пробивът ще е с височина 4,50 метра при изискване за 4,20 метра и ще позволи и на най-едрогабаритните МПС да преминават безпроблемно през връзката между районите „Южен“ и „Западен“, допълни заместник-кметът по строителство.

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Пясъчни мандали правят тибетски монаси в Бургас

Бургас домакинства през уикенда и днес на поредица от събития, свързани с културата, духовността и традициите на Изтока. В морския град има демонстрации на древното...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ