16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Започнаха проби на алейното осветление в Северния парк в София

Започнаха 72-часови проби на алейното осветление и фонтана в Северния парк на входа откъм ул. “Народни будители“ в район „Надежда“, кв. “Свобода“. Напълно са обновени настилките, изградени са нови детски площадки и места за игра на деца, както и зони за спорт – фитнес площадка, тенис на маса, шах, амфитеатър. Кметът на София Йорданка Фандъкова заедно с кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов присъстваха на тестовете на декоративния фонтан.

Общо 140 декара от Северния парк са обновени напълно с изпълнението на втория етап от възстановяването на един от най-големите паркове в София.

Новото осветление, на което ще се направят тестове, се състои от 56 енергоспестяващи осветителни тела.

Изпълнени са водопровод и канализация. В момента се работи по системата за напояване.

Изградени са две детски площадки за игра, нови зони за отдих, места за занимателни детски игри, възстановени са хълмове с изгледни площадки, сухата каменна река, а периферната алея е асфалтирана. В близост до парка е обособен паркинг за автомобили.

Започна и полагането на обогатена почва (хумусен слой) и предстои извършване на озеленяване и засаждане на цветни площи, които ще бъдат реализирани при подходящо време.

Ще бъдат монтирани нови пейки и дървени шезлонги, както и кошчета за отпадъци.

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ