24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията по БНТ. Констатацията е, че компрометираните съоръжения са жертва на множеството вандалски прояви.

Спирките са в предаварийно състояние,15-годишната концесия на съоръженията е изтекла от две години, а двама от концесионерите са в процедура на ликвидация и несъстоятелност. Затова Община Варна е предприела действия по възстановяване на спиркозаслоните, съобразявайки се със Закона за обществените поръчки и наличните средства в бюджета.

Камери за видеонаблюдение има поставени на част от съоръженията като монтирането ще продължи и на другите обекти. Вандализмът струва скъпо на бюджета и на варненци, тъй като цените на необходимите материали за възстановяване на съоръженията се покачват непрекъснато, уточняват експерти.

Related Articles

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ