21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Започва ремонт на част от пътя Димитровград – Стара Загора

В началото на април дават старт на ремонта на път I-5 Димитровград – Стара Загора в участъка от моста на река Марица до границата с област Стара Загора, съобщи кметът на община Димитровград Иво Димов след среща със зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и представители на АПИ.

Международният път I-5, който минава през община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Многократно през последните години кметът Димов е настоявал пред ресорните ведомства за неговото реновиране, уточниха от общината.

Освен ремонта на пътя за Стара Загора, на срещата е коментирана още една важна тема за Димитровград – състоянието на ВиК мрежата в града и необходимостта от обновяването й. В резултат на разговорите община Димитровград ще започне проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод от пречиствателната станция за питейни води до квартал „Габера“, който осигурява две трети от водата за града, но който е амортизиран и дава чести аварии. За изпълнението на ремонтните дейности община Димитровград ще разчита на финансиране от МРРБ.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ