14 C
Пловдив
неделя, май 26, 2024

Започва ремонт на фериботната зона в Гюргево на ГКПП-то с Русе

Започва ремонтът на административните сгради на фериботната площадка в Гюргево, където ще се намира новият гранично контролно-пропускателен пункт с България. Това стана ясно от разговор между областния управител на Русе Борислав Българинов и председателя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну.

Ще се направи цялостна рехабилитация на постройките и прилежащата инфраструктура. Кабинките за граничен и митнически контрол ще бъдат възстановени, тъй като. сега са напълно негодни за експлоатация.

Ремонт ще претърпят и заслоните, където спират тировете за проверка. Предвижда се създаването на нова разделителната ивица между трасетата за входящ и изходящ трафик. За сега не се налага допълнително разширяване на ро-ро терминала в Гюргево, тъй като данните сочат, че пунктът има достатъчен капацитет за нормално преминаване на тежкотоварния трафик през границата.

Въпреки това ще има обособени места за паркиране на камионите и съответно изчакване за качване на ферибота. Предстоят дейности и по продълбочаване на речното корито от страна на северната ни съседка, като такива вече са направени в българския участък.

 

Related Articles

Община Приморско получи държавни имоти за градски парк

Правителството одобри Община Приморско да получи държавни имоти в града с площ близо 14 000 кв. Те ще бъдат използвани за изграждане на общински...

Банско и Якоруда участват в проект на ЮНЕСКО за опазване на културното наследство

Регионалният център на ЮНЕСКО за Югоизточна Европа в София е част от мрежата центрове на световната организация с основна задача да опазва и помага...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ