24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Започва ремонт на фериботната зона в Гюргево на ГКПП-то с Русе

Започва ремонтът на административните сгради на фериботната площадка в Гюргево, където ще се намира новият гранично контролно-пропускателен пункт с България. Това стана ясно от разговор между областния управител на Русе Борислав Българинов и председателя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну.

Ще се направи цялостна рехабилитация на постройките и прилежащата инфраструктура. Кабинките за граничен и митнически контрол ще бъдат възстановени, тъй като. сега са напълно негодни за експлоатация.

Ремонт ще претърпят и заслоните, където спират тировете за проверка. Предвижда се създаването на нова разделителната ивица между трасетата за входящ и изходящ трафик. За сега не се налага допълнително разширяване на ро-ро терминала в Гюргево, тъй като данните сочат, че пунктът има достатъчен капацитет за нормално преминаване на тежкотоварния трафик през границата.

Въпреки това ще има обособени места за паркиране на камионите и съответно изчакване за качване на ферибота. Предстоят дейности и по продълбочаване на речното корито от страна на северната ни съседка, като такива вече са направени в българския участък.

 

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ