15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Започва ремонт на театъра в Димитровград

Започва ремонт на общинския Драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград, съобщиха от местната администрация.

Основното обновяване на сградата на Мелпомена ще се осъществи по проект на стойност 2,454 млн. лева, като финансовата подкрепа е комбинирана от ОП „Региони в растеж“, национално финансиране и от Фонда за устойчиви градове.

Сградата на театъра е една от емблематичните за града. В проспекта на проекта се отбелязва, че в момента нейното състояние не е добро, а функционалността й може да бъде подобрена.

Предвижда се реконструкция и ремонт на театралния салон, сцена, гримьорни и спомагателни пространства, за да се постигне съответствие със съвременните изисквания. Ще бъдат възвърнати функциите на централното фоайе и гардеробната, а ремонтът на второто фоайе, фоайето на втория етаж, коридорите и техническите помещения ще подобри значително възможностите на сградата да изпълнява своите културни функции, гласят параметри на проекта.

Предвижда се изграждането на нови санитарни възли. Ще бъде закупено и оборудване за театралната зала, което включва сценична механизация, сценично осветление и система за видеонаблюдение.

Related Articles

Русе ще има нов парк

Проект за изграждането на нова зелена зона спечели община Русе. Той предвижда изграждането на парк в кв. „Здравец-Изток“ върху общински имот на бул. „Липник“...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ