15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Започва ремонт на театъра в Димитровград

Започва ремонт на общинския Драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград, съобщиха от местната администрация.

Основното обновяване на сградата на Мелпомена ще се осъществи по проект на стойност 2,454 млн. лева, като финансовата подкрепа е комбинирана от ОП „Региони в растеж“, национално финансиране и от Фонда за устойчиви градове.

Сградата на театъра е една от емблематичните за града. В проспекта на проекта се отбелязва, че в момента нейното състояние не е добро, а функционалността й може да бъде подобрена.

Предвижда се реконструкция и ремонт на театралния салон, сцена, гримьорни и спомагателни пространства, за да се постигне съответствие със съвременните изисквания. Ще бъдат възвърнати функциите на централното фоайе и гардеробната, а ремонтът на второто фоайе, фоайето на втория етаж, коридорите и техническите помещения ще подобри значително възможностите на сградата да изпълнява своите културни функции, гласят параметри на проекта.

Предвижда се изграждането на нови санитарни възли. Ще бъде закупено и оборудване за театралната зала, което включва сценична механизация, сценично осветление и система за видеонаблюдение.

Related Articles

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ