32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Започна ремонт на моста в село Кръвеник

Започна ремонтът на мостовото съоръжение над река Стара река в габровското село Кръвеник. Мостът е при 7-ми км на път III-6072 кв. „Острец-Кръвеник – Батошево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Каменният мост, с дължина 6 метра, е построен в началото на миналия век. Съоръжението е в аварийно състояние и заради това е ограничено преминаването на моторни превозни средства над 3,5 т.

Аварийните дейности бяха възложени още в края на декември 2021 г., но поради тежките зимни условия в района не беше възможно работата да започне веднага.

Аварийно-ремонтните дейности предвиждат укрепване на устоите на съоръжението, както и възстановяване на основата на свода от каменна зидария и на компрометираната стоманобетонна стена.

В около 50-метров участък от третокласния път през съоръжението ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и нови мантинели и парапети. За изпълнение на ремонта ще бъде ограничено движението на всички моторни превозни средства в двете посоки по третокласния път в село Кръвеник.

Трафикът ще преминава по следните обходни маршрути: Пътуващите по път III-6072 по направлението Априлци-Севлиево ще бъдат отклонявани по общинския път, който преминава през махала Табашка, след което ще се връщат на третокласния път.

Шофьорите, които пътуват от Севлиево към Априлци, ще преминават по обособеното обходно трасе в село Кръвеник и ще се връщат на път III-6072. Предвижда се ремонтните дейности да завършат до 10 юни.

Изпълнител е пътноподдържащото дружество на републиканските пътища в област Габрово – ДЗЗД „Консорциум Габрово 19-24“.

Related Articles

Бургас: Графити рисунки преобразяват блокова фасада

Графити рисунки на артиста Иван Янков – Esteo дават нова визия на блок 16 в ж.к. "Възраждане" в Бургас. Инициативата за рисуване на стени...

Правят индустриален парк на 300 дка в Търговище

Ще е на терени в близост до главния път София-Варна Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост. Градът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ