26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Започва ремонт на канализационен колектор по бул. „Гоце Делчев“ в София

Софийска вода“ АД започва строително-монтажни работи на канализационния колектор под бул. “Гоце Делчев“ на 28 юли 2021 г. Очаква се те да продължат до 6 септември тази година.

Ремонтът е на важно съоръжение с правоъгълно сечение, което отвежда отпадъчните води от жилищната територията между бул. „България“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Костенски водопад“ и бул. „Гоце Делчев“.

Работата в участъка е належаща поради неправилното функциониране на колектора, което води до събирането на утайки в проблемен участък.

Влошената експлоатация на съоръжението пречи на нормалното оттичане на битовите и дъждовните води в колектора, води до наводнения и до силна неприятна миризма, особено в летните горещини.

С предвидената ремонтно-строителна дейност от 28 юли до 06 септември „Софийска вода“ АД ще възстанови функционирането на колектора и ще елиминира възникващите проблеми, без да бъде нарушено нормалното водоснабдяване на засегнатата територия.

За безопасната работа ще бъде създадена временна организация на движението в района, като изцяло ще спре движението по бул.“ Гоце Делчев“ между улиците „Петко Ю. Тодоров“ и „Костенски водопад“.

Месец август е избран, за да се избегне силния трафик по булеварда и неудобството за живущите и МПС.

Related Articles

Бургас: Графити рисунки преобразяват блокова фасада

Графити рисунки на артиста Иван Янков – Esteo дават нова визия на блок 16 в ж.к. "Възраждане" в Бургас. Инициативата за рисуване на стени...

Правят индустриален парк на 300 дка в Търговище

Ще е на терени в близост до главния път София-Варна Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост. Градът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ