23 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Започва ремонт на бургаската многопрофилна болница

Започва ремонт на Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас. Дейностите ще продължат 3 месеца, като фасадата на сградата ще бъде изцяло реновирана. Това съобщи кметът  Димитър Николов във фейсбук. 

Ще бъдат въведени всички необходими мерки за енергийна ефективност – топлоизолация на външните стени и на покрива, демонтаж на старата покривна хидроизолация, улуци и водосточни казанчета. Ще се подобри значително и топлоснабдяването в сградата“, пояснява Николов.

Реновирането на медицинското заведение е по проект на община Бургас, финансиран от Националния Доверителен Екофонд.

След санирането на сградата, ще се продължи с цялостен ремонт на детските кабинети и чакалните към тях. Фасадата на Първа поликлиника ще е в синхрон с цялостното саниране на УМБАЛ-Бургас, което също стартира.

Ще бъде направена и пълна рехабилитация на покривите на най-голямото здравно заведение в областта.

Related Articles

Важно от НАП! Ето как плащаме от 1 октомври

От началото на октомври 2023 г. плащанията по банков път към НАП ще се извършват по пет нови банкови сметки на БНБ. Всяка от...

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ