16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Започва ремонтът на сградата на Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора

Започва ремонт на сградата на Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора. Строителните дейности предвиждат конструктивно укрепване и цялостно обновяване. Ще бъде изградена и модерна външна сцена за спектакли от източната страна на фасадата, в близост до градската градина.

Цялостният ремонт ще струва 4 милиона лева, като финансирането е осигурено от Фонда на фондовете.

Театърът, който не е ремонтиран от 25 години, е паметник на културата от местно значение. По този повод всички дейности ще бъдат наблюдавани от Националния институт за недвижимо културно наследство. В сградата ще бъдат внедрени нови, съвременни инсталации за отопление, климатизация и вентилация. Ще се обърне специално внимание на осигуряването на достъпна среда.

Предстои да се ремонтира и дворната част, която е от южната страна на сградата, в непосредствена близост до градската градина, както и от източната страна.

От Община Стара Загора информират, че през ноември 2022 г. представленията на театъра ще се играят на сцената на Културен център „Стара Загора“. Билетната каса на театъра ще продължи да работи още известно време в централното фоайе на сградата на театъра, но предстои и тя да бъде преместена. Независимо от мястото, телефоните на касата за информация, за резервации и билети остават непроменени.

Related Articles

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...

Напролет започва реконструкция на пречиствателната станция на „Ясна поляна“

Дългоочакваната реконструкция на пречиствателната станция на язовир "Ясна поляна", който захранва с вода повечето общини по Южното Черноморие, ще започне до началото на април....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ