24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Започва ремонтът на още два участъка от пътя Гюешево – Кюстендил

През следващата седмица започва поетапният ремонт на още два участъка от първокласния път I-6 Гюешево – Кюстендил, основна транспортна артерия и връзка с ГКПП „Гюешево“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ще се ремонтира 3 км отсечка между селата Вратца и Жиленци /от км 13+570 до км 16+570/ и 4,3 км – от Коняво до Цървеняно /от км 33+180 до км 37+500/, в област Кюстендил. Срокът за завършването на строителните работи е до края на 2021 г.

В средата на март т. г. стартира ремонтът на 5 км от първокласното трасе през Конявската планина, в участъка от с. Цървеняно до границата с област Перник /от км 37+500 до км 42+480/. Предвижда се при сухо време и изпълнение на строителните работи в съответствие с графика ремонтът на 5-километровата отсечка да завърши до края на юли т. г. С изпълнението и на трите участъка тази година ще бъдат ремонтирани над 12 км от първокласния път.

Строителните дейности се изпълняват на малки участъци в едната лента за движение като трафикът преминава двупосочно с изчакване в свободната лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

Проектът за обновяване на трите отсечки от път I-6 включва цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването със стабилизиране на банкетите и почистване на водостоци и окопи, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. Инвестицията от бюджета на АПИ е за 6,7 млн. лв. Ремонтът се изпълнява от пътноподдържащата фирма, с която АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.

Related Articles

До края на годината започва строителството на още 4 участъка от АМ „Хемус“

Участъци 4, 5, 6 и 9 на АМ „Хемус“ са теренно осигурени и се предвижда строителството им да започне до края на 2024 г....

Изграждат обходния път на Рудозем

Проектът ще изведе транзитния трафик извън града Активно се работи по обхода на Рудозем. Отсечката е 2,4 км от път II-86 Средногорци - Рудозем и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ