Започва реконструкция на ВиК мрежата в бургаския квартал „Меден рудник“

0

Съвсем скоро ще стартират първичните изкопни работи за реконструкция и доизграждане на ВиК мрежата на бургаския квартал „Меден рудник“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Проектът е изцяло на ВиК – Бургас, а реализацията му ще допринесе за по-качествена услуга и по-малко загуби на вода по пътя й до домовете.

Строителните дейности включват частична реконструкция на съществуваща водопроводна мрежа по уличната мрежа на квартала, Зона Г, Промишлена зона “Меден рудник“ и Промишлена зона Юг-Запад, изграждане на нова водопроводна и канализационна мрежа в м.с. Върли бряг, включително нова канално-помпена станция.

Дейностите в кв. „Меден рудник“ са част от големия „Интегриран воден проект за област Бургас“. Той е финансиран по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16M1OP002-1.016 – „Изграждане на ВиК инфраструктура“ на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”.

Бенефициент е ВиК – Бургас. Проектът предвижда изграждане на нова и реконструкция на съществуващата ВиК инфраструктура на 13 агломерации с над 10 000 е.ж., разположени на територията на общините Бургас, Созопол, Приморско, Царево, Поморие, Несебър, Карнобат и Айтос.

Графикът за промяна на движението в квартала ще бъде уточнен от „Бургасбус“, общинския отдел „Безопасност на движението“ и ЦАУ „Възраждане“ и ще бъде сведен до знанието на обществеността.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си